top of page

SENSI

Om weer in balans te komen met jezelf

Sensi therapie is erop gericht om de mens in zijn totaliteit te behandelen en in balans te brengen. Dat wil zeggen dat sensi-therapie zowel geestelijke als lichamelijke klachten behandelt, maar ook de samenhang tussen die twee. 

Kortweg doen we het volgende: 

Wat niet in het lichaam thuishoort gaan we eruit halen, wat te kort is vullen we aan. Door de behandeling zal er een balans ontstaan.
 

Voor wie

Sensi therapie kan behulpzaam zijn voor een ieder die lichamelijke of psychische klachten heeft, maar ook bijvoorbeeld “gedragsproblemen”. Een groot aantal kinderen en volwassenen heeft last van overgevoeligheden voor voeding, indrukken uit de omgeving, enz. Denk hierbij naast allerlei lichamelijke of psychische vaak onverklaarbare klachten ook aan Autisme, ADHD, HSP of Nieuwetijdskinderen. Sensi therapie is gericht op de vragen van deze tijd. 

Therapie inhoudelijk

Sensi-therapie bestaat uit diverse therapievormen en gaat er vanuit dat alle klachten die wij hebben, zowel geestelijk als lichamelijk, zijn ontstaan uit een verstoring van de aura ofwel het energetisch lichaam. Deze kunnen veroorzaakt zijn door bijv. negatieve gebeurtenissen, angsten, emoties, trauma's maar ook door onbewust overgenomen angsten van onze ouders; thema's die soms generaties lang blijven spelen. De behandeling kan bestaan uit één of meerdere alternatieve therapieën die op dat moment nodig zijn. 

De behandeling duurt 1 tot 2 uur per consult, afhankelijk van wat er onderweg tijdens de behandeling zich voordoet. Gemiddeld zijn er in totaal 2-4 behandelingen nodig per persoon. Tijdens de behandeling meet ik je uit met een “biosensor”. Het streven is een zo groot mogelijk effect in zo weinig mogelijke behandelingen. Het is een mens- en vooral ook kind- vriendelijke behandelmethode. Een korte omschrijving van de diverse behandeltherapieën volgt hieronder. Sensi-therapie behandelt de hele mens en niet zijn ziekte.

Drukpuntmassage 
Ons lichaam is net een boek dat je kunt lezen. Op het lichaam zitten bepaalde meridiaan punten. Wanneer deze pijnlijk zijn bij aanraking met lichte druk dan kan er gekeken worden welk thema hier achter ligt. Vaak is het zo dat door bewust worden de pijn kan verminderen.

Holistic pulsing

Wanneer er in het lichaam blokkades zitten kunnen deze door een massage (over de kleren heen!) of door wiegen of zacht schudden losgemaakt worden en kan de energie weer door ons lichaam stromen.

EFT (emotional freedom technique)

Onder het uitspreken een kort zinnetje wat de kern van het probleem (bijv.angst, fobie, schuldgevoel, dwangmatige gedachte) samenvat, worden op bepaalde punten op de handen, gezicht en bovenlichaam zachte tikjes gegeven om zo vastzittende emoties los te maken en er balans voor in de plaats mag komen.

Edelstenen therapie

Op je gevoel zoek je zelf -of ik- verschillende edelstenen uit die op je lichaam gelegd worden. Edelstenen kunnen heel diep doorwerken op onze diepere emotionele laag. Ook kan ik tijdens het protocol uitmeten welke steen je kunt dragen of 's nachts onder je kussen kunt leggen, als een soort bescherming zodat je dichter bij jezelf kunt blijven.

Remedies en Voedingssupplementen, Orthomoleculair en diëten

Vaak zijn er naast de diverse behandelingen middelen nodig om het proces wat in je begonnen is te ondersteunen zodat de effectiviteit groter is. Het lichaam kan ook vol zitten met giftige stoffen (tgv inentingen, voeding enz.) en door middel van diverse middelen en diëten kan het lichaam ook de mogelijkheid krijgen om te ontgiften zodat de balans hersteld kan worden. Ook kan sprake zijn van een tekort aan bepaalde stoffen en is er aanvulling nodig.

€ 50,00 per uur exclusief remedies

Er is de mogelijkheid om een sensi behandeling op afstand te krijgen als er omstandigheden zijn waardoor je niet naar de praktijk kunt komen. Bijvoorbeeld door ziekte, of omdat je door beperkingen niet in staat bent om te reizen. Ook tijdens de verwarrende tijd waar we nu in zitten kan het ook een drempel zijn om in mijn praktijk behandeld te worden.

We zullen eerst telefonisch contact hebben, zodat ik je uit kan leggen wat Sensi is en hoe het werkt op afstand. Ik zal al je vragen beantwoorden. Daarna spreken we een datum en tijd af om de behandeling te ontvangen.

Het is fijn om op de afgesproken tijd even rustig te gaan zitten of liggen. Na de behandeling bel ik je weer even op om te bespreken hoe je het hebt ervaren, wat ik heb kunnen uitmeten met de biosensor en om eventuele vragen te beantwoorden.

Tarief: € 40,00

bottom of page